Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten (68)

Wie ben je? Frank van der Baan, 50 jaar oud, ik woon samen met Dominique en we hebben twee kinderen. Jisca en Koen.

Wat doe je? Ik heb een zeilmakerij. Ik maak en repareer dekzeilen, buiskappen, tenten, tuinkussens, zonneschermen op maat etc. Eigenlijk alles op het gebied van “outdoor” stoffering. Ook renoveer ik boten voor de verkoop. Dat is ontstaan vanuit het opknappen van een eigen boot en geleidelijk aan gegroeid. Verder ben ik nog één avond in de week fysiotherapeut in het revalidatiecentrum en ben tevens de huisman, mijn partner is vaak vroeg weg en laat thuis. Kortom: ik heb behoorlijk afwisselend werk.
Verder ben ik nog actief voor Amnesty International en filmtheater Voorschoten, een groep vrijwilligers die zelfstandig een volwassen bioscoop met prachtige programmering draaiende houden.

Waar woon je? Wij wonen op de Middelgeestlaan, dicht bij de vlietlanden. We wonen hier sinds 2001 en met veel plezier. Binnen 5 minuten zitten we op het meer.

Wat vind je van Voorschoten? Het leuke van Voorschoten voor mij is de centrale ligging in de randstad met de vele uitvalmogelijkheden binnen handbereik. Strand, vaarwater, stad, polder, winkels etc. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Drenthe en keek 20 jaar geleden wel even vreemd op dat je moest betalen om een bos in te mogen…

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? Het belangrijkst vind ik dat Voorschoten een cultureel centrum blijft houden na 2021. Een centrale plek voor muziek, filmtheater, optredens, verenigingen etc. Ik hoop dat de gemeente zich realiseert welke belangrijke functie een ontmoetingscentrum heeft voor jong en oud in het dorp.

Met dank aan Frank van der Baan.

Pin It