ONS Voorschoten wil direct contact met inwoners en organisaties.

Een aantal bezoekers uit Noor Hofland grepen de kans aan om hun vragen te stellen of hun verhaal te doen tijdens ONS spreekuur in de wijk.

Traditiegetrouw zaten de leden van de fractie en de wethouder van ONS Voorschoten weer met koffie klaar om met de inwoners van Voorschoten in gesprek te gaan.

Uit de verschillende vragen en opmerkingen viel het terugkerend punt van de slecht communicerende en moeilijk bereikbare gemeente op. Volgens een bezoeker: "de laatste vijf jaar lijkt het wel erger te zijn geworden". En een andere zei: "het lijkt wel of onze brieven en mailtjes in een zwart gat verdwijnen. Er komt niets terug!"

Een aantal bewoners van de Leidseweg Noord vroeg hoe het zat met de Hoflandbrug. Volgens hen zou het zo veel oplossen wanneer die brug meegenomen kon worden bij het ontwikkelen van oplossingen voor de verkeersoverlast in het stuk tussen de Trompweg en de Haagweg. "Maak een cirkel, waarbij automobilisten vanuit de Leidseweg richting de Haagweg Voorschoten uitgaan en via de 5 Meilaan en de Hoflandbrug Voorschoten ingaan. Dan halveer je in een klap het verkeer op de Leidseweg Noord, met minimale toename van overlast elders.

Dit zijn zeker punten waar onze fractie mee aan de slag gaat. Want iedere mogelijkheid om de dienstverlening of om de verkeerssituatie te verbeteren moet aangegrepen worden. Vooral wanneer het gewoon een geval van goed fatsoen en gezond verstand betreft.

 

Pin It