Marleen Persoon interviewt inwoners van Voorschoten (70)

Wie ben je? Rob van Gelder, ik ben 80 jaar en ik ben getrouwd met Ineke (67). Wij hebben samen 4 kinderen en 9 kleinkinderen.

Wat doe je? Op deze leeftijd ben ik natuurlijk gepensioneerd. Ik ben civiel-ingenieur. Ik heb in verschillende functies aan diverse wegen, bruggen, kademuren en tunnels gewerkt in o.a. Amsterdam en Den Haag. Het laatst waren dat de tramtunnel en de Koningstunnel in Den Haag, waar ik projectdirecteur was. Nu ben ik actief bij de Zonnebloem. De Zonnebloem werkt in heel Nederland, de afdeling Voorschoten maakt deel uit van de regio Leiden. Ik ben voorzitter van het bestuur van deze gezonde afdeling. Er zijn ruim 55 enthousiaste vrijwilligers die altijd klaar staan om onze gasten te ondersteunen. Daarnaast hebben wij een groep vrijwilligers die ingezet kunnen worden als chauffeur voor het vervoer van onze gasten. Het mooie is dat iedereen die aan de Zonnebloem verbonden is dit doet met grote toewijding en heel haar/zijn hart. Wij bezoeken mensen thuis die daar behoefte aan hebben en wij organiseren het hele jaar door allerlei leuke activiteiten voor onze gasten o.a. zomerse wandelingen voor rolstoelers bijvoorbeeld in Park Rosenburg met daarna een drankje in het theehuis, een dagboottocht, pannenkoeken eten in het dorp, een filmmiddag, bezoeken aan o.a. Madurodam, de Keukenhof, Diergaarde Blijdorp en aan de Kerstmarkt. Daarnaast organiseren wij Paas, Kerst- en Nieuwjaars bijeenkomsten.

Waar woon je? Wij wonen in Boschgeest. Het is een hele fijne buurt om te wonen dicht bij het centrum.

Wat vind je van Voorschoten? Voorschoten is heel plezierig wonen. Het is kleinschalig maar overal dichtbij. De Voorstraat vinden wij geweldig, al die restaurants en de mooie bomenkraag. Ook de minder valide ouderen kunnen hier komen dankzij o.a. de Cirkelbus, een hele goede voorziening.

Wat zou je willen veranderen aan Voorschoten of heb je leuke ideeën voor Voorschoten? De discussie over het afsluiten van de Schoolstraat voor de fietsers duurt veel te lang. Het is veel veiliger voor het winkelende publiek als daar fietsers verdwijnen. Ook denk ik dat dit in het voordeel van de middenstand werkt.

Met dank aan Rob van Gelder.

Pin It